Oživi svoje ideje - otpočni karijeru u kreativnoj i profitabilnoj industriji

Uvod u produkciju igara i animiranog filma

Čitajte dalje, jer nema mnogo vremena za prijavu:

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Posao ne mora da bude naporan. Svaki radni dan ne mora da bude isti kao prethodni. Tvoja profesija ne mora da zavisi od škole ili fakulteta. Pravi je trenutak da uvidiš da za svako od ovih „moranja” postoji, bar jedno, može i drugačije.


Kada radiš ono što voliš - posao postaje zabava, radno vreme prilika za nova dostignuća, a zanimanje deo tvog identiteta.


Jedna od industrija u kojoj se gotovo svako može pohvaliti baš takvom postavkom u svojoj karijeri jeste produkcija video-igara i animiranog filma. Kreativna i inovativna, zabavna i profitabilna, predstavlja pravo ostvarenje sna za sve one koji poveruju da zaista može i drugačije.


Usudi se da postaneš jedan ili jedna od njih - iskoristi priliku da istražiš uzbudljiv svet video-igara i animacije, i otpočneš poslovni put o kakvom maštaš!

Obuka + Stipendija + Mogućnost zaposlenja

Škola „Obuke i kursevi“ zajedno sa kompanijama Furuna Crafts i AIMI Studio, organizuje jedinstvenu obuku Uvod u produkciju video igara i animiranog filma, prvu ovog tipa u Srbiji, gde ćeš se upoznati sa kreativnim i perspektivnim zanimanjima, a nakon toga i profilisati u ovoj profitabilnoj industriji.


I, to nije sve.


Upisom na ovu obuku zaista si korak bliže ostvarenju sna da postaneš deo sveta video igara i filma: nalaziš se u procesu selekcije za besplatan nastavak školovanja u trajanju od 12 meseci (finansiran od kompanija
Furuna Crafts i AIMI studio), a potom i za posao - i to ne samo u kompanijama Furuna Crafts i AIMI Studio, već i u drugim partnerskim domaćim i inostranim gejming kompanijama.

Broj slobodnih mesta je OGRANIČEN na 24 polaznika.

Start: MART 2024.

Rezerviši svoje mesto na vreme: Budi jedna ili jedan od prvih 24 koji će osigurati šansu za stipendiju i zanimanje u skladu sa svojim talentima i željama.

Škola "Obuke i kursevi" od prvog dana svog postojanja ima jedan cilj: da što većem broju ljudi pruži primenjiva znanja koja će im otvoriti vrata u brojnim sferama rada. Upravo ta želja podstakla nas je da kreiramo projekat Obukom do posla, gde zajedno sa kompanijama saradnicama stvaramo prilike za kvalitetno i praktično obrazovanje svima koji žele da uče nove veštine, i zatim steknu šansu za stipendije, prakse i zaposlenje.

Kompanije partneri, u ovom jedinstvenom projektu, su Furuna Crafts Novi Sad i AIMI Studio, koje se uspešno bave razvojem video-igara i animiranog filma. Njihov tim čine talentovani scenaristi, dizajneri, pisci, animatori, modelari, programeri, kompozitori i reditelji, koji su pravi zaljubljenici u svoje poslove. Upravo zato, u ovoj ekipi uvek ima mesta za nove članove, obožavaoce gaming-a i filma, koji su spremni da pokažu kreativnost i stvaraju proizvode koji osvajaju srca korisnika i gledalaca.

10 godina postojanja

10 godina

postojanja škole Obuke i Kursevi

30 000 obucenih ljudi

30 000+

obučenih ljudi

veliki broj zaposlenih ljudi

550+

zaposlenih polaznika

Iskoristi priliku: Najmoderniji alati za produkciju video-igara i animiranih filmova u tvojim rukama!

Tokom trajanja obuke koristićeš najsavremenije platforme i programe, kao što su Zbrush, Photoshop, Krita, Blender, Maya, After Effects, Nuke.


Učićeš od vrhunskih stručnjaka i dobiti vredne smernice i odgovore u vezi sa svim onim što te je ikada zanimalo kada je reč o procesu nastanka video-igara i animiranih filmova.

Kako bi tvoje iskustvo bilo još potpunije, tokom trajanja obuke dobijaš na korišćenje grafičku tablu - uređaj koji ti omogućava da, baš kao na papiru, crtaš elemente, karaktere i sve drugo što je potrebno da tvoje ideje postanu video-igre ili animacije!

Uvod u produkciju za gaming i film je obuka koja će ti pomoći da istražiš ove zanimljive sfere i ispoljiš kreativnost u oblastima koje te stvarno zanimaju.


Glavna ideja je da upoznaš uzbudljiv i perspektivan svet produkcije video-igara i animacija, tako da stekneš detaljnu sliku o profesijama koje učestvuju u njihovom nastanku, i koje ti možeš odabrati za svoj budući poziv.


Ono što je najvažnije, sve ćeš probati praktično: učestvovaćeš u procesu kreiranja video-igara i animiranog filma i na kraju se ponositi gotovim proizvodom koji ćeš kreirati zajedno sa drugim polaznicima obuke!


Uz podršku mentorskog tima, dobijaš i besplatnu profesionalnu orijentaciju za jedno od mnogobrojnih zanimanja iz ove industrije (game programer-programer video igrica, 2D ili 3D dizajner, dizajner zvuka, dizajner video igrica, kreativni direktor, projektni menadžer, umetnički direktor, product owner, producent, storyboard i concept artist, ilustrator, umetnik za efekte, tester igrica ...), kao i smernice da li da nastaviš školovanje u produkciji video-igara ili produkciji animiranog filma. Sa ovim savetima moći ćeš da izabereš poziv koji ti „leži” i odgovara tvojim težnjama, dok istovremeno gradiš jake osnove znanja za dalje usavršavanje i uspešnu karijeru.


Obuka je kreirana tako da obuhvati osnovne segmente različitih disciplina u okviru produkcije video-igara i filma, i pruži jedinstveno iskustvo: omogućava ti da shvatiš kako ceo proces funkcioniše i da lakše uvidiš koje usmerenje te najviše privlači.


Prijavi se na obuku koja će ti, pored znanja, doneti ogromno iskustvo i pomoći ti da odabereš najbolje usmerenje za sebe.


Predznanje nije potrebno, i dobrodošli su svi, bez obzira na prethodno obrazovanje ili radno iskustvo.


Zapravo, ukoliko trenutno studiraš ili si u potrazi za sferom u kojoj možeš da vidiš sebe - ovo je idealna prilika da otkriješ mnogobrojne mogućnosti, i osiguraš svoju šansu za stipendiju i zaposlenje u zabavnoj i perspektivnoj industriji!

Svi polaznici koji završe uvodni kurs direktno ulaze u proces selekcije za besplatan jednogodišnji nastavak školovanja, a potom i za posao u Furuna Crafts Novi Sad i AIMI Studiju, kao i u drugim partnerskim gejming kompanijama u Srbiji.

Oni koji ne prođu proces selekcije, mogu nastaviti školovanje o svom trošku i tako dobiti ozbiljno znanje za posao u firmama i studijima, kao i za samostalne projekte.

Napomena: Škola Obuke i kursevi pruža samo stručno osposobljavanje i nema nikakvog uticaja na izbor kandidata. Taj proces je u isključivoj nadležnosti stručnjaka iz kompanija koje zapošljavaju.

Sve tvoje kompetencije na jednom mestu

Nakon uspešno završene edukacije, potpuno BESPLATNO dobijaš sertifikat sa hologramom u vrednosti od 150e, kao potvrdu da si uspešno pohađala ili pohađao obuku Uvod u produkciju za gaming i film.


U pitanju je dvojezični sertifikat (izrađuje se na engleskom i srpskom jeziku) uz koji dolazi i poseban dodatak koji detaljno navodi sve završene module tokom obuke.


Ovaj vredan dokument je dokaz svih znanja i veština koje si stekla ili stekao tokom edukacije, i predstavlja jedinstveni sažetak za potencijalne poslodavce koji ukazuje na sve stečene kompetencije, što tebe, kao nosioca ovog sertifikata, znatno izdvaja od drugih kandidata prilikom zapošljavanja.

sertifikat

Vizuelni prikaz sertifikata

 • Kako izgleda obuka Uvod u produkciju za gaming i film?

MODUL 1: Razvoj filma i Koncept video-igara

- Razvoj filma - Istorija filma.
- Ideja i koncept video-igara - Istorija video-igara.

MODUL 2: Scenario i logika video-igara

 • Ideja i koncept video-igara - Budžet za video-igru, platforme, okvirna cena izrade video-igre, tehnički preduslovi, potrebni endžin, potreban tim za produkciju video-igre, kada želimo da izađe video-igra, kako se monetizuje video-igra, Izrada STB + The, Mogućnosti i ograničenja video-igara, Osnovni prototip, Planiranje produkcije i majlstonova.
 • Komunikacija svi sa svima: Pisci sa Kreativnim timom, Pisci sa inženjerima, Umetnici sa dizajnerima, Programeri sa inženjerima.
 • Potpuna debata o nivou zabave i/ili edukacije i upoznavanje sa korišćenjem programa Krita.

MODUL 3: Predprodukcija animiranog filma

 • Predprodukcija filma - Brainstorming, vrste animacije 2D, vektorska animacija, miks animacija, 3D animacija, scenario animiranog filma.
 • Scenario i logika animiranog filma - Concept art, Storyboarding.
 • Scenario i logika animiranog filma - Design, Animatric.
 • Uvod u korišćenje programa - Krita/Photoshop/AfterEffect.

MODUL 4: Produkcija video-igara

 • Modeling - Dovršavanje dizajna i modelovanje karaktera.
 • Level design - Dizajn sveta u skladu sa konceptom.
 • Audio design - Audio dizajn.
 • UX/UI - Dizajniranje i pravljenje korisničkog interfejsa.
 • Character development - Glumci čitaju scenarija i definišu karakter.
 • Coding - Kodiranje.
 • Testing - Lidovi prate i testiraju tok i funkcionalnost.

MODUL 5: Produkcija animiranog filma

 • Layout - Konstrukcija kadra, pokret kamere.
 • Modeling - Pravljenje rekvizita i karaktera.
 • Lighting - Osvetljenje.
 • Animation, rigging - Animacija i rigovanje.
 • Rendering - Generisanje slike.
 • Sound design - Dizajn zvuka.


MODUL 6: Postprodukcija video-igara i Postprodukcija animiranog filma

Kako će se odvijati obuka?

Obuka će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od po 2h.

Ukupan fond je 68 radnih sati, odnosno 90 školskih časova.

Nastava je online, UŽIVO preko platforme SKYPE.

Svakog trenutka možeš da razgovaraš sa predavačem i drugim polaznicima, i odmah dobiješ korisne odgovore i smernice. Sva predavanja se snimaju, tako da ne moraš brinuti o eventualnim izostancima.

 • Prednosti učenja na daljinu
 • Nema troškova stanarine i drugih troškova u vezi sa boravkom u mestu održavanja obuke.
 • Mogućnost praćenja nastave sa kojeg god mesta želiš.
 • Ušteda vremena - nema putovanja do mesta održavanja nastave.
 • Povećana produktivnost i komfornost.
 • Materijali su stalno dostupni.

Jedinstvena ponuda

Rezerviši mesto sada i uštedi 500e

Investiraj u obuku koja će ti otkriti kako nastaju video-igre i animirani filmovi, i pružiti mogućnost da postaneš deo ovih uzbudljivih procesa, u jednoj od najprofitabilnijih svetskih industrija koja je, samo u Srbiji, prethodne godine prihodovala 125 miliona evra!

Ovo je vremenski ograničena ponuda i važi još:

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Autor kursa

Mileta Poštić

Bavi se animiranim filmom 30 godina.

Akademiju Umetnosti završio u SAD, a Master u UK.
Predavao na univerzitetima na 4 kontinenta i 7 zemalja i držao radionice u još 5 zemalja.
Osnovao prvi smer za Animaciju u Srbiji 2003 na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu.
Radio je kao frilenser za klijente iz raznih oblasti za različite medije: korporacije, vladine i nevladine
organizacije i agencije. Radio u nekoliko studia animacije u nekoliko zemalja.
Trenutno je Storibord Direktor i Menadžer internog trening centra u Iervolino međunarodnom studiu i
suvlasnik i direktor Furuna Studia za animaciju.
area

Input your text in this area

Predavači

Profesor dr Vladimir Dimovski

Rođen 1978. godine u Novom Sadu. Godine 1999. upisuje Akademiju umetnosti u rodnom gradu, odsek Likovni, grupa za Grafiku, na kojoj je diplomirao 2004. godine i stekao zvanje Diplomirani grafičar – profesor likovne kulture. Godine 2005. upisuje magistarske studije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Odsek za Istoriju umetnosti, sa kojih prelazi na doktorske studije 2008. godine. Doktorsku tezu odbranio je 2012. godine. Živi u Novom Sadu, u koe i radi od 2003. godine kao nastavnik u Gimnaziji „Isidora Sekulić“.Od 2005. do 2016. godine radio je u Srednjoj školi za dizajn „Bogdan Šuput“.Od 2016. godine radi kao profesor na Fakultetu tehničkih nauka na odseku za Grafičko inženjerstvo i dizajn.


Ivica Milarić

Rođen je i odrastao u Novom Sadu. Tu je završio Gimnaziju "Jovan Jovanović Zmaj" a zatim i diplomirao psihologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Od 2014. godine radi u industriji video igara u raznim ulogama, ali prvenstveno u svojstvu dizajnera video igara. Od tada je učestvovao na razvoju preko 30 objavljenih naslova za PC i mobilne platforme. Od 2020. godine radi kao stručni saradnik u nastavi na studijskom programu Dizajn video igara na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Vladimir Bursać

Senior 2D Artist u Furuna Crafts Studio, Novi Sad

Rođen 1970. godine u Šapcu. 1997. godine Diplomirao na slikarskom odseku Akademije
umetnosti u Novom Sadu kao student generacije. Bavi se slikarstvom, ilustracijom, stripom,
dizajnom i ikonopisom, koristeći tradicionalne i digitalne tehnike. Živi i radi u Novom Sadu.
Član je ULUPUDS-a. U studiju Furuna Crafts radi kao senior 2D artist na izradi koncept arta,
slikanju pozadina, karakter dizajnu i layout-ima. Ilustrovao izdanja izdavačkih kuća Kreativni
centar (Beograd), Zavod za udžbenike (Beograd), Beli Put (Beograd), Prosvjeta (Zagreb),
Pravoslavna reč (Novi Sad). Objavljivao ilustracije u časopisima Politikin Zabavnik, Gradina,
Reč, Svetosavsko zvonce, Blago, Nedeljni Dnevnik, Novosadski Nedeljnik, Nezavisni, Sveti
Dunav. Autor je kompozicije „Stvaranje“, površine 48 m 2 , naslikane na tavanici firme „The
Manual&Co” u Zmaj Jovinoj ulici, br.18, u Novom Sadu. Učestvovao u oslikavanju
pravoslavnih hramova u Srbiji, Hrvatskoj i Ukrajini. Crteže, slike i ilustracije izlagao na
samostalnim i kolektivnim međunarodnim izložbama u Srbiji i inostranstvu. Više puta
nagrađivan za crtež, slikarstvo i ilustraciju u Srbiji i inostranstvu.

Darko Vuletić

Završio srednju elektrotehničku školu “Mihajlo Pupin” u Novom Sadu, smer elektrotehničar računara. Zatim upisuje Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu na odseku Animacija u inženjerstvu. Završetkom akademskih studija stiče zvanje Inženjer računarske grafike. Poslednjih 6 godina se aktivno bavi 2D i 3D animacijom u CG industriji, a radio je na raznim kratkometražnim i dugometražnim animiranim filmovima, video igrama, reklamama i animiranim serijalima.

Iskoristi šansu da postaneš jedna ili jedan od prvih 24 kreativaca koji će ovog proleća otkriti tajne nastanka video-igara i animiranog filma, i zgrabi svoju šansu za stipendiju i zaposlenje!

Usudi se da pronađeš svoje mesto u industriji budućnosti.

PRIJAVI SE

Ukoliko izvršiš uplatu do naznačenog datuma, ostvaruješ 50% popusta i dobijaš obuku po ceni od 125e mesečno.

Moguće je jednokratno plaćanje, kao i plaćanje u više rata. Obuka se može platiti u pet rata po 100e.

Rezervacija mesta je obavezna i iznosi 100e (ulazi u ukupnu cenu obuke i predstavlja prvu ratu).

Ostatak obuke je moguće platiti čekovima, kreditnim karticama ili na više mesečnih rata.

Za dodatne informacije i prijavu, pozovi 011/4082116 ili 061/6648964, ili nam piši na mejl office@obukeikursevi.com. 

Takođe, možeš popuniti online formular u nastavku.

Dajem saglasnost da me Obuke i kursevi, kao i ostali brendovi povezani sa kompanijom Poslovna savršenost obaveštavaju o svim novostima, projektima i seminarima putem email-a i SMS-a, a u skladu sa Politikom privatnosti .