Ilustracija i vizuelni razvoj


START: MART 2024.

Otkrijte magični svet ilustracije i koncept arta

START: MART 2024.

Otkrijte magični svet ilustracije i koncept arta

Ilustracija i vizuelni razvoj (Illustration & Visual Development) su ključne veštine u stvaranju video igara, animiranih filmova, stripova, kao i bilo koje druge oblasti vizuelne umetnosti. Iza svake scene, lika, i sveta stoji umetnik sa snažnim razumevanjem ovih veština. Ako ste spremni da postanete jedan od njih ovaj kurs vam pruža kompletno razumevanje procesa, od prvih skica do finalnog dela.

Svi volimo animirane filmove i video igre, ali da li ste se zapitali kako ti fantastični svetovi nastaju? Kako se rađaju tako živopisni likovi? Na ovom kursu ćete naučiti kako se crtaju i slikaju prizori koji sami "pričaju priče".

Zašto baš ovaj kurs?

Verovatno ste već probali neke crtačke programe i tehnike i, iako ste osetili zadovoljstvo u procesu crtanja, vidite i sami da je potrebno da savladate još neke tehničke poteškoće. Te poteškoće se najčešće javljaju kad, na primer, nekog karaktera treba da predstavite iz drugog ugla ili u jakom skraćenju. Ili vam teže polazi za rukom da prikažete trodimenzionalnost objekata i prostora.

Škola „Obuke i kursevi“, u saradnji sa kompanijama Furuna Crafts i AIMI Studio, organizuje ovaj specijalizovani kurs sa ciljem da svaki polaznik poboljša svoje veštine i stvori radove koji će mu biti ulaznica u uzbudljivu i profitabilnu karijeru u industriji animiranog filma i video igara.

Opšte informacije o kursu?

Sva nastava je online, preko platforme Skype. Ukupan broj radnih sati je 60 dok dinamika nastave podrazumeva 2 termina nedeljno u trajanju od 3 časa. Kako bi vaše iskustvo bilo još potpunije, tokom trajanja obuke dobijate na korišćenje grafičku tablu - uređaj koji omogućava da crtate kao na papiru.

Po završetku kursa bira se jedan polaznik koji će osvojiti nagradu - besplatno pohađenje jednog iz serije kurseva pod nazivom "Art for Games and Film". U zavisnosti od mišljenja žirija taj polaznik će biti usmeren na kurs koji će biti koristan za njegovo dalje napredovanje. Za one koji pokažu veliko interesovanje i entuzijazam Furuna Crafts i AIMI Studio obezbeđuju probni rad na nekim od realnih projekata u produkciji.

Po završetku kursa polaznik dobija i sertifikat sa ocenom, kao potvrdu da je uspešno završio obuku. Sertifikat je izrađen na dva jezika (srpskom i engleskom) i dolazi sa posebnim dodatkom koji detaljno navodi sve module koje ste završili tokom obuke, i dokaz je o stečenim veštinama i znanjima, i sigurno će vas izdvojiti od ostalih kandidata prilikom zapošljavanja.

Ovaj kurs je odlična šansa da se prekvalifikujete i steknete tražene veštine jer na domaćem i stranom tržištu postoji ogromna potražnja za koncept artistima, dizajnerima karaktera i crtačima uopšte.

Broj mesta je OGRANIČEN na 12 polaznika.

Start: Mart 2024.

Ukupan fond: 60 sati

Rezervišite svoje mesto na vreme i budite jedan/jedna od prvih 12 koji će doneti odluku koja može da promeni život.

  • Prednosti učenja na daljinu
  • Nema troškova stanarine i drugih troškova u vezi sa boravkom u mestu održavanja obuke.
  • Mogućnost praćenja nastave sa kojeg god mesta želiš.
  • Ušteda vremena - nema putovanja do mesta održavanja nastave.
  • Povećana produktivnost i komfornost.
  • Materijali su stalno dostupni.

Postanite deo rastuće industrije

Industrija animiranog filma i video igara je u stalnom porastu, i u jednoj i u drugoj je crtanje, kao profesija, veoma zastupljeno. Nakon završenog kursa, moći ćete da radite kao ilustrator i koncept artista u industriji video igara ili kao dizajner karaktera u studijima za animaciju - mogućnosti zaposlenja su brojne. Bez obzira da li sanjate da radite u Dizniju, Piksaru, Marvelu ili da pokrenete svoj studio, ova obuka će biti odlična priprema.

Plan i program kursa "Ilustracija i vizuelni razvoj“ film?

Kurs sadrži 6 modula kroz koje polaznici stiču crtačke veštine i ovladavaju tehnikama koje su primenjive u svim crtačkim programima, i kojima je moguće realizovati svaki crtački zadatak:

MODUL 1: Perspektiva

U ovom modulu, polaznici će razumeti suštinu perspektive kao sredstva za kreiranje iluzije dubine prostora ili volumena na dvodimenzionalnoj ravni. Istraživaće se različiti tipovi perspektive, uključujući linearne perspektive sa jednom, dve, i tri tačke nedogleda, kao i vazdušnu i kolorističku perspektivu. Polaznici će se posvetiti crtanju skraćenja i primeni perspektive u svojim radovima.

MODUL 2: Slikanje Pozadina (Matte Painting)

Kroz vežbe drugog modula polaznici će se upoznati sa tehnikama slikanja pozadina za scene u filmovima ili video igrama, sa posebnim naglaskom na fotomanipulaciju i kolažiranje. Učiće kako da integrišu ove pozadine sa ostalim elementima, ali i planovima slike, stvarajući uverljive i fotorealistične prikaze.

MODUL 3: Kreiranje Okruženja (Environment Design)

Cilj trećeg modula je kreiranje atmosferičnih i imerzivnih okruženja koja dopunjuju narativ. Razmotriće se procesi istraživanja, sakupljanja referenci, i integracije karaktera u okruženje, bilo da je u pitanju dizajn nivoa u video igri (level design), ili scene u animiranom filmu.

MODUL 4: Postavka Scene (Layout)

Ovaj modul je fokusiran na razvoj veština vizuelnog pripovedanja kroz pravilnu postavku scene. Polaznici će naučiti principe komponovanja, kadriranja, i kako postavka scene može služiti kao nosilac poruke koja dopunjuje ideju.

MODUL 5: Dizajn Karaktera (Character Design)

Kako kurs odmiče tako se moduli fokusiraju na kompleksnije crtačke zadatke. Peti modul je posvećen dizajniraju upečatljivih likova koji izazivaju emocionalni odgovor kod gledalaca. Fokus će biti na anatomiji tela, fizionomiji lica, govoru tela, facijalnim ekspresijama, kostimu i predmetima. U okviru modula biće održani termini za izradu skica, razvoj karaktera, predstavljanje osnovnih poza i emocija.

MODUL 6: Idejne Ilustracije (Concept Art)

U ovom modulu, polaznici će se upoznati sa ulogom koncept artiste, razvijajući skice koje doprinose naraciji. Obradiće se važnost istraživanja, referenci, table raspoloženja (moodboard), kao i upotreba promišljene palete boja. Polaznici će koristiti širok spektar crtačkih i dizajnerskih veština kako bi stvorili snažne idejne ilustracije.

Svaki modul će biti upotpunjen praktičnim vežbama kroz koje polaznici usavršavaju svoje crtačke veštine. Važno je ponoviti da vežbe nisu povezane sa određenim programom za crtanje, već se fokusiraju na stvaralačke veštine koje su potrebne za rad u bilo kojem crtačkom programu. U završnom delu kursa, vreme će biti posvećeno savetima za one koji počinju karijeru koncept artiste. Ovaj segment će uključivati smernice za kreiranje impresivnog portfolia, pregled potencijalnih pozicija u produkciji, i savete o tome kako da prate tržište.

Kompletirajte svoj portfolio sa kvalitetnim radovima

Jak portfolio je vaša ulaznica u svet profesionalne ilustracije i vizuelnog razvoja. Saveti koje ćete dobiti od Mijata Mijatovića će vam pomoći da formirate portfolio koji će ostavljati autentičan utisak, što je uvek bila najvažnija osobina koncept artiste. Vežbe su osmišljene tako da vas podstaknu da istražujete i razvijate svoj jedinstveni pristup jer ćete se upoznati sa različitim stilskim pristupima i tehnikama.

Ko je predavač na ovom kursu

Mijat Mijatović

Mijat Mijatović je istaknuti srpski ilustrator i strip crtač, sa impresivnim profesionalnim iskustvom dužim od dve decenije. Njegov rad je nagrađivan brojnim nacionalnim i međunarodnim priznanjima, uključujući prestižni GRAND PRIX na Beogradskom međunarodnom festivalu stripa. Ostavio je dubok trag u industriji stripa kroz svoj rad na seriji fantastičnih stripova Vekovnici - serije koja trenutno broji 15 tomova i na kojoj je bilo angažovano više od 200 umetnika iz različitih zemalja. Pomenuta serija stripova osvojila je više od 20 međunarodnih nagrada, a čuveni Pol Gravet (Paul Gravett), britanski kritičar stripova, uvrstio je Vekovnike pet puta u godišnju listu najboljih stripova na svetu.

Tokom svoje karijere, Mijatović je stvarao naslovne strane za poznate strip likove, kao što su Zagor i Mister No, u saradnji sa izdavačkom kućom Sergio Bonelli Editore. Osim dugometražnih stripova, Mijatović je radio i na brojnim kratkim stripovima i stripovima za novine, časopise, i druge platforme. Njegov rad obuhvata različite stilove - realistične i stilizovane - što ga čini izuzetno fleksibilnim umetnikom, sposobnim da se prilagodi različitim zahtevima i projektima.

U poslednje dve godine Mijatović je bio deo tima Iervolino Studios i Furuna Crafts, gde je radio kao koncept, storibord i lejaut artist i dizajner karaktera. Mijatovićevi klijenti uključuju ne samo izdavačke, već i produkcijske kuće i studije za animaciju. Sve ovo čini Mijata Mijatovića istinski izuzetnim umetnikom, čiji rad i karijera služe kao inspiracija svima koji žele da crtaju ilustracije i stripove, dizajniraju karaktere i, što je najaktuelnije, kreiraju kvalitetan koncept art.

Škola "Obuke i kursevi" od prvog dana svog postojanja ima jedan cilj: da što većem broju ljudi pruži primenjiva znanja koja će im otvoriti vrata u brojnim sferama rada. Upravo ta želja podstakla nas je da kreiramo projekat Obukom do posla, gde zajedno sa kompanijama saradnicama stvaramo prilike za kvalitetno i praktično obrazovanje svima koji žele da uče nove veštine, i zatim steknu šansu za stipendije, prakse i zaposlenje.

Kompanije partneri, u ovom jedinstvenom projektu, su Furuna Crafts Novi Sad i AIMI Studio, koje se uspešno bave razvojem video-igara i animiranog filma. Njihov tim čine talentovani scenaristi, dizajneri, pisci, animatori, modelari, programeri, kompozitori i reditelji, koji su pravi zaljubljenici u svoje poslove. Upravo zato, u ovoj ekipi uvek ima mesta za nove članove, obožavaoce gaming-a i filma, koji su spremni da pokažu kreativnost i stvaraju proizvode koji osvajaju srca korisnika i gledalaca.

10 godina postojanja

10 godina

postojanja škole Obuke i Kursevi

30 000 obucenih ljudi

30 000+

obučenih ljudi

veliki broj zaposlenih ljudi

550+

zaposlenih polaznika

Zakoračite u svet crtanja, iskoristite priliku!

Broj mesta je ograničen na samo 12 polaznika. Kurs počinje tokom decembra 2023. godine. Cena ove stručne specijalizovane i jedinstvene obuke u Srbiji je 1400 evra, ali ako se prijavite do naznačenog datuma, dobijate popust!

Ovo je vremenski ograničena ponuda i važi još:

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Rezervišite svoje mesto na vreme i budite jedan/jedna od prvih 12 koji će ove jeseni doneti odluku koja može da promeni život.

PRIJAVI SE

Rezervacija mesta je obavezna i iznosi 100 evra, koji ulaze u ukupnu cenu obuke.

Ostatak obuke je moguće platiti na 9 rata po 100 evra čekovima i kreditnim karticama.

Ako volite da crtate i sebe vidite na poslu na kojem se od vas traži da budete zaista kreativni, onda je ovaj kurs za vas! Mi tvrdimo da je moguće da radite ono što volite, a da pritom dobro zarađujete. Ulaganjem u ovaj kurs, ulažete u svoju buduću karijeru!


Za dodatne informacije, možete nas kontaktirati na telefon 011/4082116 ili 061/6648964 ili nam pisati na e-mail: office@obukeikursevi.com

Takođe, možeš popuniti online formular desno.

Dajem saglasnost da me Obuke i kursevi, kao i ostali brendovi povezani sa kompanijom Poslovna savršenost obaveštavaju o svim novostima, projektima i seminarima putem email-a i SMS-a, a u skladu sa Politikom privatnosti .