Oslobodite svoju kreativnost

START: MART 2024.

Kurs “Pisanje scenarija za animaciju (Script Writing for Animation)”


Da li ste ikada sanjali o tome da oživite svoju priču kroz magiju animacije? Ako je vaš odgovor DA, onda je vreme da vaši snovi postanu stvarnost.


Predstavljamo vam jedinstven kurs na našim prostorima "Pisanje scenarija za animaciju (Script Writing for Animation)" - fenomenalna prilika da se u potpunosti izrazite kroz umetnost animacije.

Pisanje scenarija

Na ovom kursu čeka vas 60 sati inspiracije i sticanja znanja. Predavanja su vam dostupna bilo gde da se nalazite, ne samo zato što je kurs online, već i zato što kreativnost nema granice.
Fokus kursa je na pisanju scenarija za kratki animirani film, ali takođe pokriva i druge forme poput stripova, grafičkih novela i reklama.

Kurs se ističe po interaktivnosti, jer će polaznici imati priliku da učestvuju u diskusijama i analizama, kao i da dobiju konstruktivnu kritiku o svom radu, što je temelj profesionalizma i brzog usvajanja znanja.


Naučićete ključne aspekte pisanja scenarija, kao što su pisanje pič (eng. pitch) dokumenta, pisanje priče, karakterizacija likova, storytelling, struktura priče po činovima, prilagođavanje scenarija i druge važne teme.

Kurs je namenjen kako iskusnim piscima, tako i osobama koje tek započinju svoje kreativno putovanje.

Cilj kursa je ohrabriti polaznike da se upuste u svet animacije i pokretnih slika, odnosno u široko polje kreativne industrije.

Na kraju kursa, polaznici će biti spremni da napišu scenario u formatu potrebnom za produkciju animiranog filma.

Kreiranje svoje budućnosti

Pohađanje kursa "Pisanje scenarija za animaciju" pruža vam brojne prednosti i otvara vrata ka različitim mogućnostima u kreativnim industrijama. Evo samo nekih od benefita koje možete očekivati:

 • Razvijanje veština pisanja scenarija za animaciju, stripove, grafičke novele…
 • Duboko razumevanje procesa kreiranja priče i konstrukcije scenarija.
 • Izgradnja uverljivih i emocionalno privlačnih likova.
 • Primena storytelling principa za stvaranje uzbudljivih narativa
 • Upoznavanje različitih pristupa pisanju scenarija od strane renomiranih gostujućih predavača.
 • Razumevanje tehničkih aspekata produkcije animiranog filma i prilagođavanje scenarija za različite tehnike.
 • Povezivanje sa stručnjacima iz industrije i sticanje vrednih kontakata.

Kada se odlučuje o finansiranju filma, to se radi isključivo na osnovu scenarija, od vizuelnih materijala uglavnom ništa nije još urađeno, zbog toga je scenario veoma važan.

Osvojite industriju animacije

Nakon završetka kursa "Pisanje scenarija za animaciju", vaše mogućnosti su beskrajne. Možete se upustiti u sledeće uloge i raditi u različitim industrijama:

 • Scenarista animiranih filmova - stvarajte priče koje će oduševiti publiku i postanite deo industrije koja neprestano raste.
 • Pisac za video igre - prenesite svoje veštine pisanja u svet igara i doprinesite razvoju izuzetnih narativa u interaktivnom okruženju.
 • Kreativni direktor - upotrebite svoje znanje i veštine u vođenju timova kroz proces stvaranja animiranih filmova ili srodnih projekata.
 • Autor stripova i grafičkih novela - koristite svoje pisanje za kreiranje vizuelno privlačnih priča.
 • Pisac za reklame - pišite scenarije koji će produbiti vezu između brenda i publike kroz animirane reklamne kampanje.
  Kreativne industrije se neprestano razvijaju, kako globalno tako i na našim prostorima. Iskoristite priliku da steknete znanje i veštine za trenutno najtraženije pozicije u industriji video igara i animacije.
 • Kopirajter - posebno marketinške agencije zapošljavaju kopirajtere.

Kreativne industrije se neprestano razvijaju, kako globalno tako i na našim prostorima. Iskoristite priliku da steknete znanje i veštine za trenutno najtraženije pozicije u industriji video igara i animacije.

Predavač na kursu “Pisanje scenarija za animaciju”

Sanja Poštić

Vaš predavač na ovom kursu je Sanja Poštić, magistar dizajna korisničkog okruženja i iskustva. Sa preko 15 godina iskustva u pisanju scenarija za kratkometražne animirane filmove, Sanja je prava osoba koja će vas voditi ka ostvarenju vašeg prvog projekta.
Njeno međunarodno iskustvo, stečeno dugogodišnjim boravkom i radom u Južnoj Koreji, Južnoafričkoj Republici, Tajlandu i Kini, donosi jedinstvenu perspektivu koja će spojiti različite kulture i trendove u industriji animacije i dizajna.
Sanjini radovi su izlagani širom sveta, a njeni profesionalni uspesi se mogu pronaći na IMDb sajtu. Trenutno piše za Ilbestudios.com, gde pokazuje svoju neprestanu posvećenost u ovom polju.

Plan i program koji otvara vrata uspehu

Nastavne celine kursa se mogu podeliti u sledeće:


Razlika između priče i scenarija - saznajte ključne razlike između ova dva koncepta i zašto je razumevanje procesa nakon pisanja scenarija od suštinske važnosti za uspešnu produkciju animacije.
Pisanje pič dokumenta za scenario - naučite kako da u najkraćem mogućem obliku predstavite svoju ideju za animirani film, stvarajući efektan, atraktivan i ubedljiv pič dokument.
Pisanje priče za scenario - istražite ključne aspekte pisanja priče koja će postati scenario. Od ideja, radnje, strukture priče do njenog razvoja - ovladajte veštinama koje će vašu priču učiniti nezaboravnom.
Karakterizacija likova - likovi su srce svake priče, posebno u animiranom filmu. Naučite kako da izgradite uverljive, slojevite likove koji će probuditi emocionalni odgovor kod publike.
Storytelling - otkrijte formulu za razumevanje priče, od identifikacije glavnog junaka i njegovih ciljeva, preko akcija koje preduzima, do načina na koji reaguje na prepreke, kao i na dramatične elemente i interakciju sa ostalim likovima.
Pisanje po činovima - organizujte strukturu priče, bilo da je to tradicionalna priča u tri čina, ili struktura češće prisutna u kulturama dalekog istoka koja sadrži četiri čina. Razumevanje ove strukture je ključni zadatak koji će vašu priču učiniti još snažnijom.
Čas sa gostujućim predavačem - budite domaćini jednom od aktivnih scenarista na srpskoj kinematografskoj sceni. Upoznajte se sa autentičnim pristupima pisanju scenarija i postavljajte pitanja jer ćete dobiti odgovore od profesionalaca.
Razlike u pristupu pisanju scenarija u zavisnosti od vrste animacije - saznajte kako tehnički aspekti produkcije utiču na način na koji pišete scenario za različite animacijske tehnike.
THE END - Zašto je kraj toliko važan? Naučite kako da napišete efektan završak, koji će ostaviti snažan utisak na publiku - tako da nestrpljiivo požele da što pre vide nastavak vaše priče.
Prilagođavanje scenarija - saznajte šta se dešava kada je vaš scenario završen i kada počne produkcija. Naučite kako da se nosite sa izazovima koji se mogu javiti i kako da prilagodite svoj scenario za različite produkcione zahteve.

Škola "Obuke i kursevi" od prvog dana svog postojanja ima jedan cilj: da što većem broju ljudi pruži primenjiva znanja koja će im otvoriti vrata u brojnim sferama rada. Upravo ta želja podstakla nas je da kreiramo projekat Obukom do posla, gde zajedno sa kompanijama saradnicama stvaramo prilike za kvalitetno i praktično obrazovanje svima koji žele da uče nove veštine, i zatim steknu šansu za stipendije, prakse i zaposlenje.

Kompanije partneri, u ovom jedinstvenom projektu, su Furuna Crafts Novi Sad i AIMI Studio, koje se uspešno bave razvojem video-igara i animiranog filma. Njihov tim čine talentovani scenaristi, dizajneri, pisci, animatori, modelari, programeri, kompozitori i reditelji, koji su pravi zaljubljenici u svoje poslove. Upravo zato, u ovoj ekipi uvek ima mesta za nove članove, obožavaoce gaming-a i filma, koji su spremni da pokažu kreativnost i stvaraju proizvode koji osvajaju srca korisnika i gledalaca.

10 godina postojanja

10 godina

postojanja škole Obuke i Kursevi

30 000 obucenih ljudi

30 000+

obučenih ljudi

veliki broj zaposlenih ljudi

550+

zaposlenih polaznika

Prijavite se danas i uštedite

Ukoliko se prijavite tokom promo perioda, imate priliku da kurs "Pisanje scenarija za animaciju" pohađate po povlašćenoj ceni. Umesto standardne cene od 1430 evra, možete ga dobiti po odličnoj ceni.

Ovo je vremenski ograničena ponuda i važi još:

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Prijavljivanje je jednostavno. Rezervacija mesta je obavezna i iznosi 100 evra, koji ulaze u ukupnu cenu obuke.

Ostatak obuke je moguće platiti na 9 rata po 100 evra čekovima i kreditnim karticama. Ali požurite, ponuda važi samo za prvih 12 budućih pisaca scenarija za animaciju, koji se odluče da krenu putem ove nove i perspektivne profesije.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte na telefon 011/4082116 ili 061/6648964, ili nam pišite na e-mail: office@obukeikursevi.com

Naši savetnici za upis će vam pružiti sve potrebne informacije i vodiće vas kroz ceo proces prijave.


Ako vam je tako lakše, možete se prijaviti preko našeg online formulara. Samo popunite tražene podatke i naši koordinatori upisa će vas kontaktirati.

Dajem saglasnost da me Obuke i kursevi, kao i ostali brendovi povezani sa kompanijom Poslovna savršenost obaveštavaju o svim novostima, projektima i seminarima putem email-a i SMS-a, a u skladu sa Politikom privatnosti .

Ostvarite svoje snove

Pridružite nam se na kursu "Pisanje scenarija za animaciju" i iskoristite mogućnost da stvorite priče koje će oživeti kroz animirane filmove. Ovladajte veštinama pisanja scenarija, upoznajte se sa industrijskim stručnjacima i steknite vredne kontakte. Neka vaša kreativnost bude osnažena i neka vaši snovi postanu stvarnost. Ne čekajte - budite deo sveta koji oživljava priče.