Modelovanje seta i rekvizita


START: MART 2024.

Krenite putem profesionalnog uspeha u svetu 3D modelovanja - upišite kurs "Modelovanje seta i rekvizita"

Ako ste ikada maštali o tome da budete deo studija u kojem nastaju animirani filmovi, video igre ili efekti za blokbastere, ovo je prilika da pretvorite svoje snove u stvarnost. Predstavljamo Vam kurs "Modelovanje seta i rekvizita (Set & Props Modeling)", dizajniran specijalno za Vas.


Kroz naš kurs 3D modelovanja savladaćete tehnike i alate neophodne u procesu stvaranja 3D modela objekata, ali i čitavih scena. Bez obzira na vaš izbor softvera, bilo da je to Maya, 3Ds Max, Blender, ili Cinema 4D, naš "software agnostic" pristup pruža Vam univerzalna znanja koja će Vaše veštine podići na viši nivo.


Kurs je dizajniran tako da Vam pruži sve neophodne veštine za rad u različitim oblastima, od animiranih filmova i video igara do specijalnih efekata za filmsku industriju. Naučićete osnove teorije forme, navigaciju kroz 3D programe, UV mapiranje, modelovanje po prethodnom urađenom konceptu i mnoge druge napredne tehnike koje su danas neizostavne u 3D industriji.

Modelovanje seta

Primene 3D modelovanja su brojne i pružaju mnoge mogućnosti zaposlenja

Profesionalci koji su obučeni za 3D modelovanje imaju priliku da rade u različitim sferama. Njihove veštine su tražene u studijima za animirane filmove i dizajn video igara, ali i u dizajnerskim studijima, reklamnim agencijama, arhitektonskim biroima, filmskoj industriji, i svim drugim sektorima u kojima je vizualizacija ključna.

Kako je kurs struktuiran?

Struktura kursa se bazira na šest tematskih modula, dizajniranih da vas sistematski uvedu u sve relevantne aspekte 3D modelovanja. Sa 60 sati predavanja i nastavom koja se održava dav puta nedeljno po tri sata, postići ćete sveobuhvatno razumevanje modelovanja setova i rekvizita. I ono što je najbolje od svega - kompletna edukacija se odvija online, omogućavajući Vam da usvojite nova znanja u komforu sopstvenog doma ili bilo kog drugog mesta koje Vama najviše odgovara.

Cilj našeg kursa 3D modelovanja nije samo u tome da Vam pruži tehničke veštine, već da osetite zadovoljstvo u kreativnom procesu.

Nastava se odvija online, putem platforme Skype.

Po završetku kursa polaznik dobija i sertifikat sa ocenom, kao potvrdu da je uspešno završio obuku. Sertifikat je izrađen na dva jezika (srpskom i engleskom) i dolazi sa posebnim dodatkom koji detaljno navodi sve module koje ste završili tokom obuke, i dokaz je o stečenim veštinama i znanjima, i sigurno će vas izdvojiti od ostalih kandidata prilikom zapošljavanja.

  • Prednosti učenja na daljinu
  • Nema troškova stanarine i drugih troškova u vezi sa boravkom u mestu održavanja obuke.
  • Mogućnost praćenja nastave sa kojeg god mesta želiš.
  • Ušteda vremena - nema putovanja do mesta održavanja nastave.
  • Povećana produktivnost i komfornost.
  • Materijali su stalno dostupni.

Plan i program kursa "Modelovanje seta i rekvizita (Set & Props Modeling)"

MODUL 1: Teorija forme i oblika

Prvi modul je osmišljen kao uvod u kojem ćete razumeti suštinu modelovanja kroz teoriju forme i oblika. Razumećete karakteristike trodimenzionalnih objekta, šta je volumen i kako se percipira dubina prostora. Polaznici će se upoznati sa principima translacije, rotacije i skaliranja, kao i sa osnovnim transformacijama oblika.

MODUL 2:

U ovom modulu polaznici se upoznaju sa osnovama rada u programu Maya, jednom od najpoznatijih programa za 3D modelovanje i 3D animaciju. Počinje se sa korisničkim interfejsom, osnovama navigacije, uključujući kretanje, zumiranje i rotiranje kamere, kao i sa selekcijom i manipulacijom objekata. Nakon toga polaznici kreiraju i transformišu osnovne geometrijske oblike i polako se navikavaju na okruženje u kojem stvaraju.

MODUL 3:

Treći modul je ključna komponenta kursa. Polaznici počinju da koriste znanja, alate i tehnike sa kojima su se upoznavali na prethodnim časovima kako bi kreirali svoje prve 3D modele. Ovaj modul predstavlja most između teorije i prakse. Polaznici će primeniti stečena znanja na konkretnim zadacima, i na taj naučiće sve što je neophodno znati u poligonalnom modelovanju, upotrebi NURBS-a, podpodeli površina, alatima za ekstruziju, rezanje, premošćavanje i mnogim drugim metodama.

MODUL 4: UV mapiranje

UV mapiranje je proces koji omogućava precizno postavljanje tekstura na 3D modele. Polaznici će naučiti kako se koristi poseban koordinatni sistem za ovu svrhu i, što je podjednako važno, razumeće topologiju mreže. Ovo je ključno za naprednije koncepte, kao što su teksturisanje i osvetljavanje objekata. Polaznici će učiti o odnosu UV mape i geometrije objekta, a videće i tehnike automatskog i ručnog UV mapiranja, kao i prednosti optimizacije i tehnike UDIMS.

MODUL 5: Modelovanje po konceptu

Završni korak u učenju 3D modelovanja je primena stečenih veština na konkretan projekat. U ovom trenutku svaki polaznik pristupa realnom poslu, pripremljen da probleme rešava sledećim po fazama: razumevanje forme i strukture objekta, planiranje grubog modelovanja, i konačnu 3D realizaciju koja podrazumeva modelovanje sa visokim stepenom detalja i UV mapiranjem.

MODUL 6: Dodatne tehnike modelovanja

U želji da naši polaznici budu u trendu sa novim tehnologijama i raznim tehnikama, ovaj modul je planiran da ih upozna sa kreiranjem složenih modela pomoću definisanja parametara i pravila. Ove tehnike su posebno korisne kod modelovanja scena sa velikim brojem modela, kao što su epske bitke, ogromni gradovi, šume, i slično. Polaznici će naučiti kako da koriste modifikatore i deformere, koji omogućavaju nedestruktivnu manipulaciju modelima primenjujući specifične transformacije na objekte, poput izvlačenja, uvijanja, fragmentacije i mnogih drugih. Kursom je obuhvaćena i Spline tehnika modelovanja, koja se često primenjuje u industrijskom dizajnu jer koristi krive (Curves) za generisanje i manipulaciju površina i oblika, a polaznici će se upoznati sa tehnikama kao što su ekstruzija, lofting i revolucija.

Pohađanjem pomenutih 6 modula zaokružuje se učenje modelovanja setova i rekvizita, i polaznik postaje spreman za dalji profesionalni razvoj i samostalan rad na zahtevnim projektima.

Modelovanje seta i rekvizita
Modelovanje seta i rekvizita

O predavaču na kursu Modelovanje seta i rekvizita (Set & Props Modeling)

Dimitrije Đorđević

Dimitrije Đorđević

Dimitrije Đorđević je mlad profesionalac u svetu digitalne animacije, sa više od sedam godina iskustva. Fokusiran najviše na 3D modelovanje, a trenutno je angažovan u ILBE Studios, gde svoje veštine koristi za izradu i implementaciju visokokvalitetnih 3D modela, dajući snažan doprinos svakom projektu na kojem radi.
Akademska karijera Dimitrija započela je na prestižnoj Universidade Lusófona u Lisabonu. Tokom studija, stekao je veštine koje obuhvataju crtanje, slikanje, dizajn, 3D modelovanje, režiju, montažu i animirani grafički dizajn. Njegova edukacija pružila mu je temelje na kojima je izgradio karijeru.


Nakon završetka studija, Dimitrije je proveo nekoliko godina radeći kao frilenser na različitim projektima, upotpunjujući svoj portfolio i stalno se unapređujući. U njegovom radu ističu se primenjeni sadržaji za proširenu stvarnost (AR), kao i animirani grafički sadržaj za popularni EXIT festival.

Bez obzira na projekt na kojem radi, Dimitrije donosi svoje jedinstveno razumevanje i posvećenost ka detaljima, što ga čini odličnim predavačem i mentorom za sve one koji žele da krenu istim putem i postanu uspešni profesionalci u ovom dinamičnom i uzbudljivom polju.

Pretvorite svoju strast u karijeru

Zamislite svet u kojem su vaše ideje oživljene, u kojem ste svaki objekat ili scenu generisali trodimenzionalno. To je moć 3D modelovanja kojom možete ovladati tokom kursa. Ne dozvolite da vaše ideje ostanu samo ideje. Sticanjem znanja i veština kroz ovaj kurs, otvarate vrata ka mnogim poslovnim mogućnostima. Nije važno da li ste početnik u ovom polju ili ste probali da radite u nekim od 3D programa, kurs je dizajniran tako da podstiče učenje na svim nivoima.

Broj mesta je OGRANIČEN na 12 polaznika.

Rezervišite svoje mesto na vreme i budite jedan/jedna od prvih 12 koji će doneti odluku koja može da promeni život.

Škola "Obuke i kursevi" od prvog dana svog postojanja ima jedan cilj: da što većem broju ljudi pruži primenjiva znanja koja će im otvoriti vrata u brojnim sferama rada. Upravo ta želja podstakla nas je da kreiramo projekat Obukom do posla, gde zajedno sa kompanijama saradnicama stvaramo prilike za kvalitetno i praktično obrazovanje svima koji žele da uče nove veštine, i zatim steknu šansu za stipendije, prakse i zaposlenje.

Kompanije partneri, u ovom jedinstvenom projektu, su Furuna Crafts Novi Sad i AIMI Studio, koje se uspešno bave razvojem video-igara i animiranog filma. Njihov tim čine talentovani scenaristi, dizajneri, pisci, animatori, modelari, programeri, kompozitori i reditelji, koji su pravi zaljubljenici u svoje poslove. Upravo zato, u ovoj ekipi uvek ima mesta za nove članove, obožavaoce gaming-a i filma, koji su spremni da pokažu kreativnost i stvaraju proizvode koji osvajaju srca korisnika i gledalaca.

10 godina postojanja

10 godina

postojanja škole Obuke i Kursevi

30 000 obucenih ljudi

30 000+

obučenih ljudi

veliki broj zaposlenih ljudi

550+

zaposlenih polaznika

Prijavite se danas i iskoristite značajan popust

Ukoliko se prijavite tokom promo perioda, imate priliku da kurs "Modelovanje seta i rekvizita" pohađate po povlašćenoj ceni. Umesto standardne cene od 1400 evra, možete ga dobiti po odličnoj ceni.

Ovo je vremenski ograničena ponuda i važi još:

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Prijavljivanje je jednostavno. Rezervacija mesta je obavezna i iznosi 100 evra, koji ulaze u ukupnu cenu obuke.

Ostatak obuke je moguće platiti na 9 rata po 100 evra čekovima i kreditnim karticama. Ali požurite, ponuda važi samo za prvih 12 budućih 3D modelara koji se odluče da krenu putem ove nove i zanimljive karijere.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte na telefon 011/4082116 ili 061/6648964, ili nam pišite na e-mail: office@obukeikursevi.com. Naša stručna ekipa će Vam pružiti sve potrebne informacije i vodiće Vas kroz ceo proces prijave.


Ili, ako Vam je lakše, možete se prijaviti preko naše online forme. Samo popunite tražene podatke i naši koordinatori upisa će Vas kontaktirati.

Dajem saglasnost da me Obuke i kursevi, kao i ostali brendovi povezani sa kompanijom Poslovna savršenost obaveštavaju o svim novostima, projektima i seminarima putem email-a i SMS-a, a u skladu sa Politikom privatnosti .

Pozicionirajte sebe na mapi zanimanja budućnosti!

Ne čekajte. Prijavite se danas na naš kurs "Modelovanje seta i rekvizita (Set & Props Modeling)" i počnite da kreirate svetove, izražavate sebe i budete uspešni u novim profesijama.