Obezbedite svom srednjoškolcu znanje za profesiju budućnosti u
kojoj će uživati

Uvod u produkciju igara i animiranog filma

Čitajte dalje, jer nema mnogo vremena za prijavu:

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

„Upiši dobru školu, sedi nad knjigom, uzmi diplomu i čeka te uspeh.

Svi koji su poverovali u ovu bajku, završili su sa hrpom diploma i frustracijom jer ih „niko neće” ili na kraju ne žele da se bave onim što im piše „na papiru”. Ne dozvolite da vaše dete bude među njima.

Sada je pravi trenutak da osigurate budućnost gde će imati dobro plaćeno zanimanje u kojem uživa, i za kojim potražnja neprestano raste - u produkciji Video igara i Animiranog filma.

Ova inovativna industrija je deo svakodnevice tinejdžera, a sada je tu prilika da svoju znatiželju i kreativnost pretvore u uspeh, uz podršku i mentorstvo vrhunskih stručnjaka iz ovih oblasti.

Obuka + Stipendija + Mogućnost zaposlenja

Škola „Obuke i kursevi“ zajedno sa kompanijama Furuna Crafts i AIMI Studio, organizuje obuku Uvod u produkciju video igara i animiranog filma, prvu ovog tipa u Srbiji.

Ovo je jedinstvena prilika za sve kreativne srednjoškolce, zainteresovane za video-igre i animirane filmove, gde će upoznati zanimljiva i perspektivna zanimanja, kao što su: kreativni direktor, projektni menadžer, umetnički direktor, product owner, producent, dizajner, storyboard i concept artist, ilustrator, 2D i 3D animator, dizajner zvuka, umetnik za efekte, programer igrica, tester igrica... Nakon toga polaznici obuke će dobiti i besplatnu profesionalnu orijentaciju za karijeru u ovoj profitabilnoj industriji.

I, to nije sve - polaznici ove obuke će zaista biti korak bliže karijeri u svetu video igara i filma:

Upisom ostvaruju dodatnu benefit, svi se nalaze u procesu selekcije za stipendiju tj. besplatan nastavak školovanja u trajanju od 12 meseci (finansiran od kompanija Furuna Crafts i AIMI studio), a potom i za posao - i to ne samo u kompanijama Furuna Crafts i AIMI Studio, već i u partnerskim domaćim i inostranim gejming kompanijama.

Broj slobodnih mesta je OGRANIČEN na 24 polaznika.

Start: MART 2024.

Rezervišite mesto na vreme: Neka vaš srednjoškolac bude jedan od prvih 24 koji će zakoračiti u svet novih mogućnosti, i osigurati šansu za stipendiju i budućnost u skladu sa svojim talentima i željama.

Škola "Obuke i kursevi" od prvog dana svog postojanja ima jedan cilj: da što većem broju ljudi pruži primenjiva znanja koja će im otvoriti vrata u brojnim sferama rada. Upravo ta želja podstakla nas je da kreiramo projekat Obukom do posla, gde zajedno sa kompanijama saradnicama stvaramo prilike za kvalitetno i praktično obrazovanje svima koji žele da uče nove veštine, i zatim steknu šansu za stipendije, prakse i zaposlenje.

Kompanije partneri, u ovom jedinstvenom projektu, su Furuna Crafts Novi Sad i AIMI Studio, koje se uspešno bave razvojem video-igara i animiranog filma. Njihov tim čine talentovani scenaristi, dizajneri, pisci, animatori, modelari, programeri, kompozitori i reditelji, koji su pravi zaljubljenici u svoje poslove. Upravo zato, u ovoj ekipi uvek ima mesta za nove članove, obožavaoce video igara i animiranog filma, koji su spremni da pokažu kreativnost i stvaraju proizvode koji osvajaju srca korisnika i gledalaca.

10 godina postojanja

10 godina

postojanja škole Obuke i Kursevi

30 000 obucenih ljudi

30 000+

obučenih ljudi

veliki broj zaposlenih ljudi

550+

zaposlenih polaznika

Iskoristite priliku: Obezbedite svom srednjoškolcu učenje od vrhunskih stručnjaka i pristup najmodernijim tehnologijama u industriji koja mu je bliska i zabavna

Tokom trajanja obuke, koristiće najsavremenije platforme i programe, kao što su Zbrush, Photoshop, Krita, Blender, Maya, After Effects, Nuke.


Učiće od izvanrednih stručnjaka i dobiti smernice i odgovore u vezi sa svim onim što ga je ikada zanimalo kada je reč o procesu nastanka video-igara i animiranih filmova.

Kako bi celo iskustvo bilo još potpunije, tokom trajanja obuke, potpuno besplatno, dobija na korišćenje grafičku tablu - uređaj koji njoj ili njemu omogućava da, baš kao na papiru, crta elemente, karaktere i sve drugo što je potrebno da od ideja nastanu video-igre ili animacije!

Uvod u produkciju video igara i animiranog filma je obuka koja će vašem srednjoškolcu pomoći da istraži svoju zainteresovanost, i ispolji kreativnost u sferama koje ga zaista zanimaju.


Glavna ideja je da mladim ljudima koji su u srednjoj školi ili je sada završavaju, prikaže uzbudljiv i perspektivan svet produkcije video-igara i animacija, tako da steknu detaljnu sliku o profesijama koje mogu odabrati u ovim oblastima.


Ono što je najvažnije, sve će probati praktično: učestvovaće u procesu kreiranja video-igara i animiranog filma i na kraju se ponositi gotovim zajedničkim proizvodom.


Uz podršku mentorskog tima, vaš srednjoškolac dobija i besplatnu profesionalnu orijentaciju za jedno od mnogobrojnih zanimanja iz ove industrije (Game programer-Programer video igrica, 2D ili 3D dizajner, Dizajner zvuka, Dizajner video igrica...), kao i smernice da li da nastavi školovanje u produkciji video-igara ili produkciji animiranog filma. Sa ovim savetima će moći da izabere poziv koji mu „leži” i odgovara njegovim težnjama, dok istovremeno gradi jake osnove znanja za dalje usavršavanje i uspešnu karijeru.


Obuka je kreirana tako da obuhvati osnovne segmente različitih disciplina (Scenario i logika video-igara, Predprodukcija animiranog filma, Produkcija video-igara, Produkcija animiranog filma i Postprodukcija animiranog filma) i pruži jedinstveno iskustvo: omogućava svakom polazniku da shvati kako ceo proces funkcioniše i, samim tim, uvidi segment koji ga najviše privlači.


Rezervišite edukaciju koja će vašem srednjoškolcu, pored znanja, doneti ogromno iskustvo i pomoći mu/joj da odabere najbolje usmerenje za sebe.


Svi polaznici koji završe uvodni kurs direktno ulaze u proces selekcije za besplatan jednogodišnji nastavak školovanja, a potom i za posao u Furuna Crafts Novi Sad i AIMI Studiju, kao i u drugim partnerskim gejming kompanijama u Srbiji.

Oni koji ne prođu proces selekcije, mogu nastaviti školovanje o svom trošku i tako dobiti ozbiljno znanje za posao u firmama i studijima, kao i za samostalne projekte.

Napomena: Škola Obuke i kursevi pruža samo stručno osposobljavanje i nema nikakvog uticaja na izbor kandidata. Taj proces je u isključivoj nadležnosti stručnjaka iz kompanija koje zapošljavaju.

Sve kompetencije na jednom mestu

Nakon uspešno završene edukacije, svi polaznici potpuno BESPLATNO dobijaju sertifikat sa hologramom u vrednosti od 150e, kao potvrdu da su uspešno pohađali obuku Uvod u produkciju za gaming i film.

U pitanju je dvojezični sertifikat (izrađuje se na engleskom i srpskom jeziku) uz koji dolazi i poseban dodatak koji detaljno navodi sve završene module tokom obuke.

Ovaj vredan dokument predstavlja dokaz svih znanja i veština koje je polaznik stekao tokom edukacije i predstavlja jedinstveni sažetak za potencijalne poslodavce, koji ukazuje na sve stečene kompetencije, i tako znatno ističe nosioca ovog sertifikata od drugih kandidata.

sertifikat

Vizuelni prikaz sertifikata

 • Kako izgleda obuka Uvod u produkciju za gaming i film?

MODUL 1: Razvoj filma i Koncept video-igara

- Razvoj filma - Istorija filma.
- Ideja i koncept video-igara - Istorija video-igara.

MODUL 2: Scenario i logika video-igara

 • Ideja i koncept video-igara - Budžet za video-igru, platforme, okvirna cena izrade video-igre, tehnički preduslovi, potrebni endžin, potreban tim za produkciju video-igre, kada želimo da izađe video-igra, kako se monetizuje video-igra, Izrada STB + The, Mogućnosti i ograničenja video-igara, Osnovni prototip, Planiranje produkcije i majlstonova.
 • Komunikacija svi sa svima: Pisci sa Kreativnim timom, Pisci sa inženjerima, Umetnici sa dizajnerima, Programeri sa inženjerima.
 • Potpuna debata o nivou zabave i/ili edukacije i upoznavanje sa korišćenjem programa Krita.

MODUL 3: Predprodukcija animiranog filma

 • Predprodukcija filma - Brainstorming, vrste animacije 2D, vektorska animacija, miks animacija, 3D animacija, scenario animiranog filma.
 • Scenario i logika animiranog filma - Concept art, Storyboarding.
 • Scenario i logika animiranog filma - Design, Animatric.
 • Uvod u korišćenje programa - Krita/Photoshop/AfterEffect.

MODUL 4: Produkcija video-igara

 • Modeling - Dovršavanje dizajna i modelovanje karaktera.
 • Level design - Dizajn sveta u skladu sa konceptom.
 • Audio design - Audio dizajn.
 • UX/UI - Dizajniranje i pravljenje korisničkog interfejsa.
 • Character development - Glumci čitaju scenarija i definišu karakter.
 • Coding - Kodiranje.
 • Testing - Lidovi prate i testiraju tok i funkcionalnost.

MODUL 5: Produkcija animiranog filma

 • Layout - Konstrukcija kadra, pokret kamere.
 • Modeling - Pravljenje rekvizita i karaktera.
 • Lighting - Osvetljenje.
 • Animation, rigging - Animacija i rigovanje.
 • Rendering - Generisanje slike.
 • Sound design - Dizajn zvuka.


MODUL 6: Postprodukcija video-igara i Postprodukcija animiranog filma

Kako će se odvijati obuka?

Obuka će se odrđavati dva puta nedeljno u trajanju od po 2h.

Ukupan fond je 68 radnih sati, odnosno 90 školskih časova.

Nastava je online, UŽIVO preko platforme SKYPE.

Svakog trenutka, polaznici mogu da razgovaraju sa predavačem, i odmah dobiju korisne odgovore i smernice.

Sva predavanja se snimaju, tako da ne morate brinuti o eventualnim izostancima.

 • Prednosti učenja na daljinu
 • Nema troškova stanarine i drugih troškova u vezi sa boravkom u mestu održavanja obuke.
 • Mogućnost praćenja nastave sa kojeg god mesta želite.
 • Ušteda vremena - nema putovanja do mesta održavanja nastave.
 • Povećana produktivnost i komfornost.
 • Materijali su stalno dostupni.

Jedinstvena ponuda

Rezervišite mesto sada i uštedite 500e

Investirajte u obuku koja će otkriti potencijale vašeg deteta, i otvoriti mu brojne mogućnosti za uspeh u jednoj od najprofitabilnjih svetskih industrija koja je, samo u Srbiji, prethodne godine prihodovala 125 miliona evra.

Ovo je vremenski ograničena ponuda i važi još:

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Autor kursa

Mileta Poštić

Bavi se animiranim filmom 30 godina. Akademiju Umetnosti završio u SAD, a Master u UK. Predavao na univerzitetima na 4 kontinenta i 7 zemalja i držao radionice u još 5 zemalja.
Osnovao prvi smer za Animaciju u Srbiji 2003 na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu.
Radio je kao frilenser za klijente iz raznih oblasti za različite medije: korporacije, vladine i nevladine organizacije i agencije. Radio je u nekoliko studia animacije u nekoliko zemalja.
Trenutno je Storibord Direktor i Menadžer internog trening centra u Iervolino međunarodnom studiu i suvlasnik i direktor Furuna Studia za animaciju.

Input your text in this area

Predavači

Profesor dr Vladimir Dimovski

Rođen 1978. godine u Novom Sadu. Godine 1999. upisuje Akademiju umetnosti u rodnom gradu, odsek Likovni, grupa za Grafiku, na kojoj je diplomirao 2004. godine i stekao zvanje Diplomirani grafičar – profesor likovne kulture. Godine 2005. upisuje magistarske studije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Odsek za Istoriju umetnosti, sa kojih prelazi na doktorske studije 2008. godine. Doktorsku tezu odbranio je 2012. godine. Živi u Novom Sadu, u koe i radi od 2003. godine kao nastavnik u Gimnaziji „Isidora Sekulić“.Od 2005. do 2016. godine radio je u Srednjoj školi za dizajn „Bogdan Šuput“.Od 2016. godine radi kao profesor na Fakultetu tehničkih nauka na odseku za Grafičko inženjerstvo i dizajn.


Ivica Milarić

Rođen je i odrastao u Novom Sadu. Tu je završio Gimnaziju "Jovan Jovanović Zmaj" a zatim i diplomirao psihologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Od 2014. godine radi u industriji video igara u raznim ulogama, ali prvenstveno u svojstvu dizajnera video igara. Od tada je učestvovao na razvoju preko 30 objavljenih naslova za PC i mobilne platforme. Od 2020. godine radi kao stručni saradnik u nastavi na studijskom programu Dizajn video igara na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Vladimir Bursać

Senior 2D Artist u Furuna Crafts Studio, Novi Sad

Rođen 1970. godine u Šapcu. 1997. godine Diplomirao na slikarskom odseku Akademije
umetnosti u Novom Sadu kao student generacije. Bavi se slikarstvom, ilustracijom, stripom,
dizajnom i ikonopisom, koristeći tradicionalne i digitalne tehnike. Živi i radi u Novom Sadu.
Član je ULUPUDS-a. U studiju Furuna Crafts radi kao senior 2D artist na izradi koncept arta,
slikanju pozadina, karakter dizajnu i layout-ima. Ilustrovao izdanja izdavačkih kuća Kreativni
centar (Beograd), Zavod za udžbenike (Beograd), Beli Put (Beograd), Prosvjeta (Zagreb),
Pravoslavna reč (Novi Sad). Objavljivao ilustracije u časopisima Politikin Zabavnik, Gradina,
Reč, Svetosavsko zvonce, Blago, Nedeljni Dnevnik, Novosadski Nedeljnik, Nezavisni, Sveti
Dunav. Autor je kompozicije „Stvaranje“, površine 48 m 2 , naslikane na tavanici firme „The
Manual&Co” u Zmaj Jovinoj ulici, br.18, u Novom Sadu. Učestvovao u oslikavanju
pravoslavnih hramova u Srbiji, Hrvatskoj i Ukrajini. Crteže, slike i ilustracije izlagao na
samostalnim i kolektivnim međunarodnim izložbama u Srbiji i inostranstvu. Više puta
nagrađivan za crtež, slikarstvo i ilustraciju u Srbiji i inostranstvu.

Darko Vuletić

Završio srednju elektrotehničku školu “Mihajlo Pupin” u Novom Sadu, smer elektrotehničar računara. Zatim upisuje Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu na odseku Animacija u inženjerstvu. Završetkom akademskih studija stiče zvanje Inženjer računarske grafike. Poslednjih 6 godina se aktivno bavi 2D i 3D animacijom u CG industriji, a radio je na raznim kratkometražnim i dugometražnim animiranim filmovima, video igrama, reklamama i animiranim serijalima.

Ne propustite priliku da vaš srednjoškolac postane deo jedinstvenog projekta i jedan od prvih 24 kreativaca koji će ovog proleća doći do šanse za stipendiju i otpočeti svoj put uspeha u uzbudljivim i perspektivnim sferama

Ukoliko izvršite uplatu do naznačenog datuma, ostvarujete 50% popusta i dobijate obuku po ceni od 125e mesečno.

Moguće je jednokratno plaćanje, kao i plaćanje u više rata. Obuka se može platiti u pet rata po 100e.

Rezervacija mesta je obavezna i iznosi 100e (ulazi u ukupnu cenu obuke i predstavlja prvu ratu).

Ostatak obuke je moguće platiti čekovima, kreditnim karticama ili na više mesečnih rata.

Za dodatne informacije i prijavu, pozovite 011/4082116 ili 061/6648964, ili nam pišite na mejl office@obukeikursevi.com 

Takođe, možete popuniti online formular u nastavku.

Dajem saglasnost da me Obuke i kursevi, kao i ostali brendovi povezani sa kompanijom Poslovna savršenost obaveštavaju o svim novostima, projektima i seminarima putem email-a i SMS-a, a u skladu sa Politikom privatnosti .