Osnovi postprodukcije (Postproduction Basics)


START: MART 2024.

Dobrodošli u svet postprodukcije, gde obični snimci postaju blokbasteri

Kroz kurs "Osnovi postprodukcije" imaćete priliku da steknete veštine koje će vas izdvojiti od većine i omogućiti vam da stvarate atraktivne i vizuelno bogate video klipove, ali i animacije teksta i grafičkih elemenata.

Podignite kvalitet vaših video sadržaja

Ako ste zainteresovani za uređivanje videa, ili kreiranje multimedijalnog sadržaja kao što su podkasti, ako ste jutjuber, strimer, influenser ili želite to da postanete, onda je ovaj kurs nešto što će vam doneti velike prednosti. Bez obzira na vaše prethodno iskustvo ili oblast interesovanja, dobićete sva neophodna teorijska i praktična znanja iz oblasti montaže, animiranog grafičkog dizajna, kompozitinga i vizuelnih efekata, korekcije boja i integracije zvuka – jednom rečju unapredićete vaše veštine tako da vam video radovi izgledaju profesionalno, i da se istaknu u moru konkurencije.

Kako je organizovan kurs?

Kurs je organizovan u pet modula, i pokriva sve bitne oblasti postprodukcije. Ukupno 60 sati nastave, koja se održava dva puta nedeljno po 3 sata, odvijaće se online, što praktično znači da možete učiti udobno smešteni kod kuće ili gde god imate internet konekciju.

Šta možete raditi po završetku kursa?

Kada završite kurs moći ćete da radite kao video editor, da animirate grafičke elemente i tekst, primenjujete i animirate vizuelne efekte, vršite kolor korekcije i još mnogo toga. Ove veštine su tražene u postprodukciji kako animiranih tako i igranih filmova, televizijskih serija i emisija, reklamnih kampanja i promotivnih priloga. Posebno je važno spomenuti da su ove veštine primenjive i na poslovima koje je mnogo lakše pronaći – kao što je postprodukcija podkasta, snimaka raznih događaja, muzičkih spotova, jednom rečju video prilozima svih vrsta.

Plan i program kursa

MODUL 1: Uvod

U prvom modulu polaznici će se upoznati sa osnovama postprodukcije, sa zaposlenjima, odnosno pozicijama u celom procesu. Nakon toga počinje upoznavanje programa After Effects i Premiere pro (kompanije Adobe) i DaVinci Resolve (kompanije Blackmagic) – navigacija, radno okruženje, vremenska linija. Posebno će biti važno da polaznici razumeju dva pristupa – jedan zasnovan na slojevima i drugi zasnovan na čvorovima (Layers and Nodes). U poslednjem delu ovog modula akcenat je na montaži, osnovnim efektima i tranzicijama.

MODUL 2: Tekst i grafički elementi, kamere i svetla

Cilj drugog modula je da polaznik ovlada manipulacijom i animacijom teksta i oblika (maski). Ovo su prvi koraci polaznika u oblasti koju znamo kao animirani grafički dizajn (eng. Motion Graphic Design). Zatim se upoznajemo sa kamerama i svetlima kao neophodnim za postavljenje scene. Na kraju ćemo se zabaviti sa sistemima čestica (Particle Systems) koji se koriste za stvaranje efekata kao što su dim, sneg, kiša, magije i slično.

MODUL 3: Kompoziting i treking

Treći modul otvara vrata naprednijim i zahtevnijim tehnikama postprodukcije, kao što su kompoziting (uklapanje više različitih izvora u jednu integralnu celinu), uklanjanje pozadine (npr. sa video zapisa nastalih ispred zelenog platna, pomoću kojih je moguće izolovati elemente na posebnom sloju i uklopiti sa nekom drugom pozadinom), zatim praćenje određene regije video zapisa, rekonstrukcija kamere i druge.

MODUL 4: Boja i zvuk

Korekcije boja i grejding, kao i obrada zvuka su završne faze u postprodukciji. Polaznici će naučiti da urade primarne i sekundarne korekcije boja. Zatim će uticati na finalni izgled tako što će odstupiti od realnih boja i na taj način razumeti kako je moguće uticati na estetiku i atmosferu videa. Ovaj deo podrazumeva i upoznavanje sa psihološkim značenjem boja. Posle toga ostaje dizajn zvuka kao važna komponenta koja može veoma poboljšati ukupno iskustvo gledaoca. Poslednji u nizu postprodukcijskih procesa je render – eksportovanje finalne audio-video datoteke u određnom formatu u zavisnosti od primene.

MODUL 5: Teme i rad na projektu

Za kraj kursa je ostavljen modul koji je osmišljen tako da polaznici primene sva stečena znanja i veštine kroz rad na konkretnom projektu koji će ujedno biti i deo njihovog reprezentativnog rada (DemoReel). Rad na projektu će omogućiti da polaznici kreativno izraze svoje ideje, a tokom konsultacija, imaće priliku da zajednički analiziramo radove i svi zajedno sugerišemo određena poboljšanja.

O predavaču kursa Osnovi postprodukcije (Postproduction Basics)

Vladimir Dimovski

Vladimir Dimovski je predavač koji poseduje bogato iskustvo u inoviranju obrazovnih i studijskih programa, kreiranju silabusa i organizovanju radionica u oblasti likovne umetnosti, vizuelne kulture, grafičkog dizajna i multimedija. Sa 20 godina pedagoškog rada i 10 godina akademske i profesionalne karijere, Vladimir je postao priznat i cenjen predavač i poznavalac ove oblasti. Zbog toga je i uspeo da kreira inspirativno okruženje za učenje, gde polaznici mogu istraživati svoju kreativnost i razvijati svoje tehničke veštine.
Svoj obrazovni put započeo je na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, gde je diplomirao na likovnom odseku. Odlučan u svojoj želji za daljim usavršavanjem, nastavio je svoje obrazovanje na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je stekao doktorat iz Istorije moderne umetnosti. Njegova strast prema umetnosti i tehnologiji često je bila inspiracija za saradnju sa raznim kulturnim institucijama i manifestacijama, gde je kreirao multimedijalni sadržaj inspirisan umetničkim delima.
Vladimir kombinuje duboko razumevanje vizuelnih umetnosti sa digitalnim tehnologijama i donosi jedinstven pristup nastavi, pružajući polaznicima dragocena znanja i veštine koje su neophodne za uspeh u dinamičnom svetu postprodukcije.

Škola "Obuke i kursevi" od prvog dana svog postojanja ima jedan cilj: da što većem broju ljudi pruži primenjiva znanja koja će im otvoriti vrata u brojnim sferama rada. Upravo ta želja podstakla nas je da kreiramo projekat Obukom do posla, gde zajedno sa kompanijama saradnicama stvaramo prilike za kvalitetno i praktično obrazovanje svima koji žele da uče nove veštine, i zatim steknu šansu za stipendije, prakse i zaposlenje.

Kompanije partneri, u ovom jedinstvenom projektu, su Furuna Crafts Novi Sad i AIMI Studio, koje se uspešno bave razvojem video-igara i animiranog filma. Njihov tim čine talentovani scenaristi, dizajneri, pisci, animatori, modelari, programeri, kompozitori i reditelji, koji su pravi zaljubljenici u svoje poslove. Upravo zato, u ovoj ekipi uvek ima mesta za nove članove, obožavaoce gaming-a i filma, koji su spremni da pokažu kreativnost i stvaraju proizvode koji osvajaju srca korisnika i gledalaca.

10 godina postojanja

10 godina

postojanja škole Obuke i Kursevi

30 000 obucenih ljudi

30 000+

obučenih ljudi

veliki broj zaposlenih ljudi

550+

zaposlenih polaznika

Kako da se prijavite?

Puna cena kursa iznosi 1300 evra. Ako se prijavite tokom promo perioda ostvarujete dodatni popust.

Ovo je vremenski ograničena ponuda i važi još:

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Rezervacija mesta je obavezna i iznosi 100 evra, koji ulaze u ukupnu cenu obuke.

Ostatak obuke je moguće platiti na 9 rata po 100 evra čekovima i kreditnim karticama.

Rezervišite svoje mesto na vreme i budite jedan od prvih 12 koji će ove jeseni doneti odluku koja može da promeni život.

Mi tvrdimo da je moguće da radite ono što volite, a da pritom dobro zarađujete. Ulaganjem u ovaj kurs, ulažete u svoju buduću karijeru!


Za dodatne informacije, možete nas kontaktirati na telefon 011/4082116 ili 061/6648964 ili nam pisati na e-mail: office@obukeikursevi.com

Takođe, možeš popuniti online formular desno.

Dajem saglasnost da me Obuke i kursevi, kao i ostali brendovi povezani sa kompanijom Poslovna savršenost obaveštavaju o svim novostima, projektima i seminarima putem email-a i SMS-a, a u skladu sa Politikom privatnosti .

Ovladajte postprodukcijom kao profesionalac!

Prijavite se odmah na kurs "Osnovi postprodukcije" i postanite deo zajednice kreativnih entuzijasta. Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da steknete praktična znanja iz postprodukcije i otvorite vrata novim profesionalnim mogućnostima. Vaša kreativnost zaslužuje pravu platformu za izražavanje.