Prekvalifikuj se za kreativna i profitabilna zanimanja - zauzmi svoje mesto u perspektivnoj industriji

Uvod u produkciju igara i animiranog filma

Čitajte dalje, jer nema mnogo vremena za prijavu:

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Budućnost nikada nije bila neizvesnija kada je reč o karijeri. Nastaju nagle izmene u potražnji kadra, stara radna mesta se gase brže nego ikada, i mnogi poslovi iz dana u dan postaju sve nesigurniji.


Ali, dobra vest je da ti možeš da izađeš iz tog vrtloga: pred tobom je jedinstvena prilika da konci promene budu u tvojim rukama.


Ukoliko osećaš da možeš više od trenutnog usmerenja ili posla, i hoćeš traženu profesiju kroz koju koristiš svoje pune potencijale i kreativnost, postoji industrija koja ti sve to omogućava i istovremeno važi za jednu od najprofitabilnijih na svetu - produkcija video-igara i animiranog filma.


Uzbudljiva i perspektivna, ova sfera nudi mnoštvo prilika za usavršavanje i rast, a sada može postati tvoja prekretnica za karijeru i život kakve želiš!

Uvod u produkciju igara i animiranog filma

Obuka + Stipendija + Mogućnost zaposlenja

Škola „Obuke i kursevi“ zajedno sa kompanijama Furuna Crafts i AIMI Studio, organizuje jedinstvenu obuku Uvod u produkciju video igara i animiranog filma, prvu ovog tipa u Srbiji.


Tokom edukacije, upoznaćeš se sa veštinama za kreativna i perspektivna zanimanja, a nakon toga i profilisati u ovoj profitabilnoj industriji. Zato je ovo idealna prilika za tebe ako osećaš spremnost da usvajaš nove veštine, promeniš trenutno radno mesto i otpočneš uzbudljivu karijeru.


Pored toga, upisom na ovu obuku zaista otvaraš vrata mogućnosti u svetu video igara i filma:

Automatski se nalaziš u procesu selekcije za stipendiju tj. besplatan nastavak školovanja u trajanju od 12 meseci (finansiran od kompanija Furuna Crafts i AIMI studio), a potom i za posao - i to ne samo u kompanijama Furuna Crafts i AIMI Studio, već i u partnerskim domaćim i inostranim gejming kompanijama.

Broj slobodnih mesta je OGRANIČEN na 24 polaznika.

Start: MART 2024.

Rezerviši svoje mesto na vreme: Budi jedna ili jedan od prvih 24 koji će doneti odluku koja zaista može da promeni život - osiguraj šansu za besplatno dalje usavršavanje i traženu profesiju u kojoj ćeš uživati, i kojom ćeš se ponositi!

Škola "Obuke i kursevi" od prvog dana svog postojanja ima jedan cilj: da što većem broju ljudi pruži primenjiva znanja koja će im otvoriti vrata u brojnim sferama rada. Upravo ta želja podstakla nas je da kreiramo projekat Obukom do posla, gde zajedno sa kompanijama saradnicama stvaramo prilike za kvalitetno i praktično obrazovanje svima koji žele da uče nove veštine, i zatim steknu šansu za stipendije, prakse i zaposlenje.


Kompanije partneri, u ovom jedinstvenom projektu, su Furuna Crafts Novi Sad i AIMI Studio, koje se uspešno bave razvojem video-igara i animiranog filma. Njihov tim čine talentovani scenaristi, dizajneri, pisci, animatori, modelari, programeri, kompozitori i reditelji, koji su pravi zaljubljenici u svoje poslove. Upravo zato, u ovoj ekipi uvek ima mesta za nove članove, obožavaoce gaming-a i filma, koji su spremni da pokažu kreativnost i stvaraju proizvode koji osvajaju srca korisnika i gledalaca.

10 godina postojanja

10 godina

postojanja škole Obuke i Kursevi

30 000 obucenih ljudi

30 000+

obučenih ljudi

veliki broj zaposlenih ljudi

550+

zaposlenih polaznika

Iskoristi priliku: Najmoderniji alati za produkciju video-igara i animiranih filmova u tvojim rukama!

Tokom trajanja obuke koristićeš najsavremenije platforme i programe, kao što su Zbrush, Photoshop, Krita, Blender, Maya, After Effects, Nuke.


Usvajaćeš znanja od vrhunskih stručnjaka i dobiti vredne odgovore o nastanku video-igara i animiranih filmova, kao i smernice o opcijama za dalju karijeru i svemu što možeš da postigneš u ovoj perspektivnoj industriji.

Kako bi tvoje iskustvo bilo još potpunije, tokom trajanja obuke dobijaš na korišćenje grafičku tablu - uređaj koji ti omogućava da, baš kao na papiru, crtaš elemente, karaktere i sve drugo što je potrebno da tvoje ideje postanu video-igre ili animacije!

Uvod u produkciju za gaming i film je obuka koja će ti pomoći da stekneš jedinstvena, tražena znanja i otkriješ brojne mogućnosti za usavršavanje i napredovanje u ovim oblastima.


Glavna ideja je da upoznaš proces produkcije video-igara i animacija, tako da stekneš detaljnu sliku o profesijama koje učestvuju u njihovom nastanku, i koje možeš odabrati za sebe.


Obuka je praktična: zaista ćeš učestvovati u nastanku video-igara i animiranih filmova!


Uz podršku mentorskog tima, dobijaš i besplatnu profesionalnu orijentaciju za jedno od mnogobrojnih zanimanja iz ove industrije (game programer-programer video igrica, 2D ili 3D dizajner, dizajner zvuka, dizajner video igrica, kreativni direktor, projektni menadžer, umetnički direktor, product owner, producent, storyboard i concept artist, ilustrator, umetnik za efekte, tester igrica ...), kao i smernice da li da nastaviš edukaciju u produkciji video-igara ili produkciji animiranog filma. Sa ovim savetima moći ćeš da izabereš poziv koji odgovara tvojim težnjama i talentima, dok istovremeno gradiš jake osnove znanja za dalje usavršavanje i uspešnu karijeru.


Program obuhvata osnovne segmente različitih disciplina u okviru produkcije video-igara i filma, i pruža jedinstveno iskustvo: omogućava ti da shvatiš kako ceo proces funkcioniše i da lakše uvidiš svoje naredne korake u ovoj industriji.


Prijavi se na obuku koja će ti, pored znanja, doneti ogromno iskustvo i pomoći ti da odabereš najbolji karijerni put za sebe.


Predznanje nije potrebno, i dobrodošli su svi, bez obzira na prethodno obrazovanje ili radno iskustvo.


Zapravo, ovo je odlična šansa da se prekvalifikuješ i stekneš cenjena znanja, jer na domaćem i stranom tržištu postoji ogromna potražnja za kreativcima koji poznaju animaciju, dizajn i proces izrade video-igara i filmova; pa je sada pravi trenutak da se pridružiš ovoj specijalizovanoj obuci, i dobiješ šansu za dalje usavršavanje i posao u baš tim sferama.

Svi polaznici koji završe uvodni kurs direktno ulaze u proces selekcije za besplatan jednogodišnji nastavak školovanja, a potom i za posao u Furuna Crafts Novi Sad i AIMI Studiju, kao i u drugim partnerskim gejming kompanijama u Srbiji.

Oni koji ne prođu proces selekcije, mogu nastaviti školovanje o svom trošku i tako dobiti ozbiljno znanje za posao u firmama i studijima, kao i za samostalne projekte.

Napomena: Škola Obuke i kursevi pruža samo stručno osposobljavanje i nema nikakvog uticaja na izbor kandidata. Taj proces je u isključivoj nadležnosti stručnjaka iz kompanija koje zapošljavaju.

Sve tvoje kompetencije na jednom mestu

Nakon uspešno završene edukacije, potpuno BESPLATNO dobijaš sertifikat sa hologramom u vrednosti od 150e, kao potvrdu da si uspešno pohađala ili pohađao obuku Uvod u produkciju za gaming i film.


U pitanju je dvojezični sertifikat (izrađuje se na engleskom i srpskom jeziku) uz koji dolazi i poseban dodatak koji detaljno navodi sve završene module tokom obuke.


Ovaj vredan dokument je dokaz svih znanja i veština koje si stekla ili stekao tokom edukacije, i predstavlja jedinstveni sažetak za potencijalne poslodavce koji ukazuje na sve stečene kompetencije, što tebe, kao nosioca ovog sertifikata, znatno izdvaja od drugih kandidata prilikom zapošljavanja.

sertifikat

Vizuelni prikaz sertifikata

Uvod u produkciju igara i animiranog filma
 • Kako izgleda obuka Uvod u produkciju za gaming i film?

MODUL 1: Razvoj filma i Koncept video-igara

- Razvoj filma - Istorija filma.
- Ideja i koncept video-igara - Istorija video-igara.

MODUL 2: Scenario i logika video-igara

 • Ideja i koncept video-igara - Budžet za video-igru, platforme, okvirna cena izrade video-igre, tehnički preduslovi, potrebni endžin, potreban tim za produkciju video-igre, kada želimo da izađe video-igra, kako se monetizuje video-igra, Izrada STB + The, Mogućnosti i ograničenja video-igara, Osnovni prototip, Planiranje produkcije i majlstonova.
 • Komunikacija svi sa svima: Pisci sa Kreativnim timom, Pisci sa inženjerima, Umetnici sa dizajnerima, Programeri sa inženjerima.
 • Potpuna debata o nivou zabave i/ili edukacije i upoznavanje sa korišćenjem programa Krita.

MODUL 3: Predprodukcija animiranog filma

 • Predprodukcija filma - Brainstorming, vrste animacije 2D, vektorska animacija, miks animacija, 3D animacija, scenario animiranog filma.
 • Scenario i logika animiranog filma - Concept art, Storyboarding.
 • Scenario i logika animiranog filma - Design, Animatric.
 • Uvod u korišćenje programa - Krita/Photoshop/AfterEffect.

MODUL 4: Produkcija video-igara

 • Modeling - Dovršavanje dizajna i modelovanje karaktera.
 • Level design - Dizajn sveta u skladu sa konceptom.
 • Audio design - Audio dizajn.
 • UX/UI - Dizajniranje i pravljenje korisničkog interfejsa.
 • Character development - Glumci čitaju scenarija i definišu karakter.
 • Coding - Kodiranje.
 • Testing - Lidovi prate i testiraju tok i funkcionalnost.

MODUL 5: Produkcija animiranog filma

 • Layout - Konstrukcija kadra, pokret kamere.
 • Modeling - Pravljenje rekvizita i karaktera.
 • Lighting - Osvetljenje.
 • Animation, rigging - Animacija i rigovanje.
 • Rendering - Generisanje slike.
 • Sound design - Dizajn zvuka.


MODUL 6: Postprodukcija video-igara i Postprodukcija animiranog filma

Kako će se odvijati obuka?

Obuka će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od po 2h.

Ukupan fond je 68 radnih sati, odnosno 90 školskih časova.

Nastava je online, UŽIVO preko platforme SKYPE.

Svakog trenutka možeš da razgovaraš sa predavačem i drugim polaznicima, i odmah dobiješ korisne odgovore i smernice. Sva predavanja se snimaju, tako da ne moraš brinuti o eventualnim izostancima.

 • Prednosti učenja na daljinu
 • Nema troškova stanarine i drugih troškova u vezi sa boravkom u mestu održavanja obuke.
 • Mogućnost praćenja nastave sa kojeg god mesta želiš.
 • Ušteda vremena - nema putovanja do mesta održavanja nastave.
 • Povećana produktivnost i komfornost.
 • Materijali su stalno dostupni.

Jedinstvena ponuda

Rezerviši mesto sada i uštedi čak 500e

Vreme je da ostaviš neizvesnost iza sebe - investiraj u obuku koja ti otvara mogućnosti za svrsishodnu, uspešnu budućnost, i usmeri svoj život u pravom pravcu.
Budi među prvih 24-oro koji će se ove zime usavršavati za kreativne profesije u produkciji video-igara i filma!

Ovo je vremenski ograničena ponuda i važi još:

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Autor kursa

Mileta Poštić

Bavi se animiranim filmom 30 godina.

Akademiju Umetnosti završio u SAD, a Master u UK.
Predavao na univerzitetima na 4 kontinenta i 7 zemalja i držao radionice u još 5 zemalja.
Osnovao prvi smer za Animaciju u Srbiji 2003 na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu.
Radio je kao frilenser za klijente iz raznih oblasti za različite medije: korporacije, vladine i nevladine
organizacije i agencije. Radio u nekoliko studia animacije u nekoliko zemalja.
Trenutno je Storibord Direktor i Menadžer internog trening centra u Iervolino međunarodnom studiu i
suvlasnik i direktor Furuna Studia za animaciju.
area

Input your text in this area

Predavači

Profesor dr Vladimir Dimovski

Rođen 1978. godine u Novom Sadu. Godine 1999. upisuje Akademiju umetnosti u rodnom gradu, odsek Likovni, grupa za Grafiku, na kojoj je diplomirao 2004. godine i stekao zvanje Diplomirani grafičar – profesor likovne kulture. Godine 2005. upisuje magistarske studije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Odsek za Istoriju umetnosti, sa kojih prelazi na doktorske studije 2008. godine. Doktorsku tezu odbranio je 2012. godine. Živi u Novom Sadu, u koe i radi od 2003. godine kao nastavnik u Gimnaziji „Isidora Sekulić“.Od 2005. do 2016. godine radio je u Srednjoj školi za dizajn „Bogdan Šuput“.Od 2016. godine radi kao profesor na Fakultetu tehničkih nauka na odseku za Grafičko inženjerstvo i dizajn.


Ivica Milarić

Rođen je i odrastao u Novom Sadu. Tu je završio Gimnaziju "Jovan Jovanović Zmaj" a zatim i diplomirao psihologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Od 2014. godine radi u industriji video igara u raznim ulogama, ali prvenstveno u svojstvu dizajnera video igara. Od tada je učestvovao na razvoju preko 30 objavljenih naslova za PC i mobilne platforme. Od 2020. godine radi kao stručni saradnik u nastavi na studijskom programu Dizajn video igara na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Vladimir Bursać

Senior 2D Artist u Furuna Crafts Studio, Novi Sad

Rođen 1970. godine u Šapcu. 1997. godine Diplomirao na slikarskom odseku Akademije
umetnosti u Novom Sadu kao student generacije. Bavi se slikarstvom, ilustracijom, stripom,
dizajnom i ikonopisom, koristeći tradicionalne i digitalne tehnike. Živi i radi u Novom Sadu.
Član je ULUPUDS-a. U studiju Furuna Crafts radi kao senior 2D artist na izradi koncept arta,
slikanju pozadina, karakter dizajnu i layout-ima. Ilustrovao izdanja izdavačkih kuća Kreativni
centar (Beograd), Zavod za udžbenike (Beograd), Beli Put (Beograd), Prosvjeta (Zagreb),
Pravoslavna reč (Novi Sad). Objavljivao ilustracije u časopisima Politikin Zabavnik, Gradina,
Reč, Svetosavsko zvonce, Blago, Nedeljni Dnevnik, Novosadski Nedeljnik, Nezavisni, Sveti
Dunav. Autor je kompozicije „Stvaranje“, površine 48 m 2 , naslikane na tavanici firme „The
Manual&Co” u Zmaj Jovinoj ulici, br.18, u Novom Sadu. Učestvovao u oslikavanju
pravoslavnih hramova u Srbiji, Hrvatskoj i Ukrajini. Crteže, slike i ilustracije izlagao na
samostalnim i kolektivnim međunarodnim izložbama u Srbiji i inostranstvu. Više puta
nagrađivan za crtež, slikarstvo i ilustraciju u Srbiji i inostranstvu.

Darko Vuletić

Završio srednju elektrotehničku školu “Mihajlo Pupin” u Novom Sadu, smer elektrotehničar računara. Zatim upisuje Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu na odseku Animacija u inženjerstvu. Završetkom akademskih studija stiče zvanje Inženjer računarske grafike. Poslednjih 6 godina se aktivno bavi 2D i 3D animacijom u CG industriji, a radio je na raznim kratkometražnim i dugometražnim animiranim filmovima, video igrama, reklamama i animiranim serijalima.

Preuzmi odgovornost za promene u svom životu i počni da kreiraš one koje zaista želiš za sebe.
Iskoristi jedinstvenu priliku da stekneš tražena znanja i zauzmeš svoje mesto u profitabilnoj industriji budućnosti!
PRIJAVI SE

Ukoliko izvršiš uplatu do naznačenog datuma, ostvaruješ 50% popusta i dobijaš obuku po ceni od 125e mesečno.

Moguće je jednokratno plaćanje, kao i plaćanje u više rata. Obuka se može platiti u pet rata po 100e.

Rezervacija mesta je obavezna i iznosi 100e (ulazi u ukupnu cenu obuke i predstavlja prvu ratu).

Ostatak obuke je moguće platiti čekovima, kreditnim karticama ili na više mesečnih rata.

Za dodatne informacije i prijavu, pozovi 011/4082116 ili 061/6648964, ili nam piši na mejl office@obukeikursevi.com. 

Takođe, možeš popuniti online formular u nastavku.

Dajem saglasnost da me Obuke i kursevi, kao i ostali brendovi povezani sa kompanijom Poslovna savršenost obaveštavaju o svim novostima, projektima i seminarima putem email-a i SMS-a, a u skladu sa Politikom privatnosti .